Wina czerwone

Fantastyczna selekcja czerwonych wina z całego świata z bardzo mocną reprezentacją win włoskich.

Porównanie produktów (0)
Amaya Arzuaga Ribera del Duero 2012

Bodegas Arzuaga Navarro

Amaya Arzuaga Ribera del Duero 2012

Ekskluzywna kolekcja czerwonych win Amaya Arzuaga  z Ribera del Duero to efekt współpracy ojca z córką. Don Florentino Arzuaga, właściciel firmy Bodegas Arzuaga Navarro, wnosi bogate doświadczenie w proces produkcji wina, a jego córka, wybitna projektantka mody Amaya Arzuaga, nadaje butelce charakter twórczy i stylistyczny. Winnica nazywa się La Planta i leży w pobliżu rzeki Duero na terenie rezerwatu przyrody w Quintanilla de Onésimo, między Soria i Valladolid.

Amaya to wytrawne czerwone wino o barwie intensywnej rubinowej czerwieni z połyskującymi fioletowymi odcieniami. Mocne, złożone aromaty ciemnych dojrzałych owoców z nutami balsamico i przypraw. Faza aromatów przekłada się na smak ? w ustach niebywały atak dojrzałych owoców. Bardzo trwały finisz, aksamitny i elegancki.

Jedzenie:
Wino idealne do czerwonego mięsa, jagnięciny, serów, kiełbasek i szynki iberyskiej.

rating
(0)
Blank Canvas Upton Downs Pinot Noir

Blank Canvas

Blank Canvas Upton Downs Pinot Noir

Wino Upton Downs Pinot Noir to zestawienie wspaniałych aromatów oraz doskonałej struktury. Dobrze nachylona i nasłoneczniona pojedyncza działka na tarasach nad rzeką Awatere daje temu winu elegancję i delikatność owoców. Zaś fermentacja całych kiści winogron (około 40%) oraz ręczne wyciskanie soku zapewnia mu imponującą strukturę tanin, a także doskonałą długość na podniebieniu.

W winie króluje jasna malina, czerwona wiśnia i porzeczka łączą się z grafitem, leśnym runem i subtelnym wędzonym boczkiem. To wino stanie się jeszcze bardziej intrygującym i kompleksowych, jeśli pozostanie przez kilka lat w piwnicy. Ma przed sobą lata ewolucji.

Jedzenie:
Uniwersalne z jedzeniem i świetnie pasuje do pikantnych potraw z jagnięciny i dziczyzny, a także dań rybnych, takich jak grillowany łosoś lub tuńczyk. Kwintesencją dla opcji wegetariańskiej są pieczarki z grilla.


rating
(0)
Bock Cabernet Franc

Bock

Bock Cabernet Franc

Rodzina Bock od 1850 roku zajmuje się uprawą winorośli i wytwarzaniem z nich win w regionie winiarskim w Villány. Przez ten czas zamiłowanie do winiarstwa i produkcji wina przechodziło z ojca na syna i właśnie to stało się mocnym fundamentem dla rozkwitu rodzinnej firmy.

To świetne wino powstało z szeroko znanej na świecie odmiany winogron - Cabernet Franc, która zadomowiła się również na stokach regionu Villány. Przez 12 miesięcy dojrzewa w wielkich dębowych beczkach. Wino o ciemnej, głęboko czerwonej barwie, z pełnym ciałem. Jego zapach i smak charakteryzują się niezwykłą złożonością, w której owocowy charakter wspaniale harmonizuje z aromatami pochodzącymi z beczek dębowych.

rating
(0)
Cantina Miglianico Montupoli Montepulciano d'Abruz...

Cantina Miglianico

Cantina Miglianico Montupoli Montepulciano d'Abruz...

Klasyczne Montepulciano z Abruzji. Intensywna rubinowa czerwień z fioletowymi refleksami. W nosie złożone: nuty śliwki, tytoniu i goździków. Intensywne ciało, okrągłe taniny, długi finisz.

Jedzenie:
Wino sprawdzi się do pierwszego dania np. zupy z fasolą, jak również do drugiego dania mięsnego,nawet kotleta schabowego.



rating
(0)
Château de Montmirail Gigogndas AOP Cuvée de Bea...

Château de Montmirail

Château de Montmirail Gigogndas AOP Cuvée de Bea...

Winogrona zbierane ręcznie.

Nagrody i wyróżnienia:
Le Guide Hachette des Vins, 2015: 2 * Stars Coup De ?
Le Guide Hachette des Vins, 2016: 2 * Stars
Srebrny Medal Concours Général Agricole de Paris 2018
Złoty Medal Concours des vins de Mâcon 2018
Grand Prix d?Excellence  Vinalies Nationales 2018

Jedzenie:
Świetne do dziczyzny, jagnięciny, mięsa czerwonego i deski serów.


rating
(0)
Château La Grangere  Saint-Emilion Grand Cru

Chateau La Grangere

Château La Grangere Saint-Emilion Grand Cru

Bogate aromaty: wiśni, malin, jeżyn, fiołków, nuty dymne przechodzą w nuty wanilii, skóry i anyżku. 

Jedzenie:
Poleca się do duszonych na wolnym ogniu dań mięsnych np. gulasz, do lekko przyprawionych potraw, pieczonego drobiu, risotta z grzybów, kaczki, serów takich jak St. Nectaire czy Brie, i do deserów czekoladowych lub kawowych


rating
(0)
Chateau Mukhrani Saperavi Superieur

Chateau Mukhrani

Chateau Mukhrani Saperavi Superieur

Bogaty rubinowy kolor. Aromat czarnej morwy, czarnej porzeczki i wiśni. W ustach bardzo ekspresyjne, żywiołowe. Miękkie aksamitne taniny i dobra równowaga dają wspaniale długi finisz. 20% wina dojrzewa w beczkach z amerykańskiego, francuskiego i kaukaskiego dębu.

Jedzenie:
Idealne do czerwonego mięsa i dziczyzny z grilla, mięsa smażonego i twardych serów.

rating
(0)
Clef de Saint Thomas Chateauneuf de Pape Rouge AOC...

Domaine Clef de Saint Thomas

Clef de Saint Thomas Chateauneuf de Pape Rouge AOC...

Nos zdominowany przez owoce, zwłaszcza jeżynę, rozwija się w kierunku nut balsamicznych (antyczny wosk, tytoń) oraz słodkich przypraw (cynamon). W smaku wino jest gładkie i delikatne, w ustach wyczuwalny smak wiśni z brandy. W finiszu lekkie taniny, przynosząc wyobrażenie o piernikach, kawie i tytoniu, z ładną mineralną końcówką.

Jedzenie:
Doskonałe do jagnięciny, czerwonych mięs, dziczyzny, kaczki.


rating
(0)
Clos des Lumieres Comme Autrefois Côtes du Rhône

Clos des Lumieres

Clos des Lumieres Comme Autrefois Côtes du Rhône

Wino o głębokiej purpurowej barwie, w nosie wyczuwalne jeżyny, czarna porzeczka, czarne owoce. W ustach konsekwentnie czarne owoce, czereśnie, lukrecja, zioła i tymianek. Wino bardzo dobrze zbudowane, bardzo bogate, złożone.

Domaine Le Clos des Lumieres to winnica założona w 1946 roku przez dziadka obecnego winiarza, Gérald Serrano, w rodzinnej wiosce Gard Fournes . Kamienista gleba winnicy kumuluje ciepło słońca w ciągu dnia i oddaje je winorośli wieczorem, dając skoncentrowane, dojrzałe wina.

Jedzenie:

Doskonale pasuje do czerwonego mięsa, pieczonych i grillowanych potraw.


rating
(0)
Wyświetlono: 1 do 9 z 71 (8 stron)