Wina białe

Świetnie wybrane wina białe o doskonałej jakości.

Porównanie produktów (0)
Althea "Julian" Prosecco DOC Treviso Bru...

Althea

Althea "Julian" Prosecco DOC Treviso Bru...

Mnóstwo aromatu kwiatów oraz pysznych, dojrzałych owoców pestkowych. Bardzo delikatne. Smak charakteryzuje się również odrobiną słodyczy z jabłka i gruszki, które również pojawiają się w końcówce. Świetnie zrównoważona kwasowość z lekkim dotykiem słodyczy.

Jedzenie:
Doskonałe jako aperitif. Pasuje również do warzyw, ryb, przystawek, przystawek, makaronów i risotto.



rating
(0)
Bodegas Fontana Oveja Blanca Moscatel

Bodegas Fontana

Bodegas Fontana Oveja Blanca Moscatel

Przyjemne wino białe z aromatycznej odmiany Moscatel. Łączy w sobie nowoczesne podejście z solidną hiszpańską tradycją. Intensywnie pachnące, bogate w nuty liczi, grejpfruta z niuansem płatków róż. Na podniebieniu lekkie, bardzo świeże z dominującym charakterem tropikalnych owoców. Dodatkowym atutem jest fakt, że jest to wino organiczne.

Jedzenie:
Polecane do: drobiu, krewetek, sałatek

rating
(0)
Bodegas Fontana Oveja Naranja

Bodegas Fontana

Bodegas Fontana Oveja Naranja

Wino o kolorze zdecydowanie bursztynowym. W nosie bardzo aromatyczne, pachnące tropikalnymi owocami, grejpfrutem, liczi i suszonymi brzoskwiniami. W smaku lekko taniczne, wyraziste i korzenne. Wino organiczne, pomarańczowe.

Jedzenie:
Polecane do: sushi, indyka, pieczonych pasztetów drobiowych

rating
(0)
Caiaffa Carabus Puglia Bianco IGT

Caiaffa

Caiaffa Carabus Puglia Bianco IGT

Rodzina Caiaffa stosuje ekologiczną uprawę w swoich winnicach. Produkcja przebiega również w zgodzie z zasadami eko. Wytwarza głównie z klasycznych czerwonych winogron typowych dla Apulii. Caiaffa łączy tradycję z naturą i nowoczesnymi technikami winiarskimi. Posiada europejski certyfikat produkcji win organicznych.

Świeży aromat owoców tropikalnych uzupełniony akcentami mineralnymi i ciekawymi nutami drożdżowymi. Posmak jest delikatny i mineralny. Dodatek Chardonnay nadaje letnim charakterom aromatów Fiano dojrzałą strukturę.

Jedzenie:
Przystawki oraz makarony z owocami morza.


rating
(0)
Cantina Miglianico Passerina IGP Terre di Chieti B...

Cantina Miglianico

Cantina Miglianico Passerina IGP Terre di Chieti B...

Delikatna i trwała perlistość, jasny kolor. W nosie delikatny kwiatowy bukiet, któremu towarzyszy lekka nuta skórki chleba. Smak jest harmonijny, przyjemny, delikatny i żywy, nawiązujący do subtelnych zapachów kwiatowych.

Jedzenie:
Idealne jako aperitif, doskonale komponuje się z przystawkami ze skorupiaków i białych owoców morza.



rating
(0)
Cappella Sant'Andrea Clara Stella Vernaccia di San...

Cappella Sant'Andrea

Cappella Sant'Andrea Clara Stella Vernaccia di San...

Winogrona w winnicy Cappella Sant'Andrea są starannie zbierane i natychmiast tłoczone. Po zimnym osiadaniu rozpoczyna się proces fermentacji. Później wino spoczywa na osadzie przez trzy miesiące.

Vernaccia Cappella Sant'Andrea to świeże wino o dobrej kwasowości, wyróżniające się dobrą mineralnością, która zaprasza do picia jednego kieliszka za drugim. Delikatne aromaty tego wina wywołują nuty wiosennych kwiatów i cytrusów. Na pikantnym podniebieniu podobna do migdałów goryczka uzupełnia dojrzałą morelę, dojrzałe żółte jabłko, skórkę mandarynkową i aromat kopru włoskiego.

Jedzenie:
Idealne do aperitifu, wino idealnie pasuje do menu rybnego, dań wegetariańskich i toskańskich zup.


rating
(0)
Champagne Doyard-Mahé Cuvée Demi-Sec

Doyard-Mahé

Champagne Doyard-Mahé Cuvée Demi-Sec

Jasny złoty kolor wina z zielonym odblaskiem. W nosie pojawiają się aromaty gruszek z dyskretnym zapachem brioche. Ten szampan doskonale ilustruje wielką tradycję szampanów półwytrwanych. Wspaniała, kremowa struktura, oparta na wyrafinowanej i trwałej kwasowości, która nadaje jej delikatną świeżość.

Jedzenie: 
Świetnie pasuje się do jedzenia z deserem lub serem.

rating
(0)
Chateau Dereszla Tokaji Szamorodni Szaraz/Dry

Chateau Dereszla

Chateau Dereszla Tokaji Szamorodni Szaraz/Dry

Tokaj Szamorodni w wersji wytrawnej, wytwarzany częściowo z przejrzałych winogron zbieranych późną jesienią. Wino fermentowało i dojrzewało przez 20 miesięcy w dębowych beczkach, dzięki czemu pojawiają się w nim nuty orzechów włoskich, migdałów i miodu, ale obecne są też akcenty owocowe. W finiszu wyczuwalne goździki i cynamon.
To nie wino dla każdego i nie do wszystkiego. Ale gdy lubi się szukać smaków i być zaskakiwanym, to zdecydowanie warte swojej ceny.

Jedzenie:
Cięższe wersje sałatek, pasztet.

rating
(0)
Domaine Begue-Mathiot Chablis

Domaine Begue-Mathiot

Domaine Begue-Mathiot Chablis

Nos świeży i mineralny wyczuwalne zielone jabłko i krzemień. Nuty kwiatowe limonki, aromaty lukrecji i świeżo ścięte siano. Długi, delikatny i spokojny finisz.

Jedzenie:

Doskonałe na aperitif a także ze ślimakami, sushi, owocami morza (ostrygi) a także z grillowanymi lub gotowanymi rybami , z pasztetem drobiowym jak również do dań z sera typu raclette i fondue, do serów.

rating
(0)
Wyświetlono: 1 do 9 z 58 (7 stron)