Wina różowe
Lekkie, różowe wina najlepiej smakują mocno schłodzone w lecie.
Althea Rosaperla Spumante Rose Extra Dry
Kolor jasnoróżowy, piękna i trwała perlistość. W nosie przyjemne nuty czerwonych owoców. Na podniebieniu zrównoważone, złożone i orzeźwiające.
Jedzenie:
Idealnie komponuje się z potrawami rybnymi, zwłaszcza ze skorupiakami oraz białym mięsem.
Champagne Doyard-Mahé Rosé Brut
Jego krystalicznie czysta butelka ukazuje głęboki różowy kolor. Nos jest pełen czerwonych owoców. Pokazuje również delikatny smak oraz pełnię pochodzącą ze szczepu Pinot Noir. Wino jest świeże i świetnie zbudowane, a jego czystość i elegancja są typowe dla tego wspaniałego szampana.
Jedzenie:
Wino pasuje idealnie jako aperitif, a także do carpaccio z łososia.
Rimarts Cava Rosae Brut Reserva
Atrakcyjny blado-łososiowy kolor. Małe,
trwałe pęcherzyki, tworzące gęstą koronę. Orzeźwiający aromat i bardzo
złożony z subtelnymi nutami dymu, z czerwonym finiszem jagodowym.
Zrównoważony, pełny smak w ustach, bogaty i elegancki. Świetnie widać
charakter szczepu w trakcie ewolucji. Bardzo długie, eleganckie
wykończenie ze wspaniałą winną sensacją.
Doskonale komponuje się z potrawami z grilla, ryżem i zdrową dawką kulinarnej kreatywności.
Rimarts Cava Rose Martinez Brut Nature
Bladobrązowy kolor z odcieniami niebieskiego i jasnego srebra. Małe, uporczywe bąbelki z eleganckim uwalnianiem. Bardzo słodki bukiet z nutami czerwonych owoców i kandyzowanej czerwonej porzeczki. Jest słodki, orzeźwiający i gładki w pierwszym odbiorze, z subtelnym kremowym wrażeniem. Finisz jest długi i delikatny.
Weingut Ingrid Groiss Rosé Ried Hasenhaide BIO
Delikatny łososiowy róż. W nosie wyczuwalne świeże truskawki i dojrzałe wiśnie. Owoce na podniebieniu, podkreślone minerałami, bardzo harmonijne i przyjemne do picia. Perfekcyjne wino na dobry nastrój!.
Jedzenie:
Piękny i uniwersalny dodatek do jedzenia.